Tuin

Planten in de tuin

Planten in je tuin is altijd erg gezellig. Toch maken heel wat mensen nog regelmatig verschillende fouten als het over planten gaat. Het is dan maar beter om eerst goed uit te zoeken wat voor een soort planten er allemaal in de tuin kunnen staan en hoe je deze zal moeten gaan verzorgen. Dit kan namelijk per plant en per tuin heel erg gaan verschillen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

De overkapping in de tuin

Een overkapping van hillhout is uiteraard prachtig, maar hillhout heeft niets met die planten te maken. Het heeft het er wel mee te maken dat een overkapping vaak in de grond gaat. Het hillhout gaat de grond in om de overkapping te verstevigen. Je planten kunnen daarom beter niet te dicht tegen de overkapping aan gezet worden, anders kunnen ze maar één kant op gaan groeien.

Je kan tegen de overkapping aan wel een trellis maken. Tegen de trellis aan kunnen klimplanten groeien, waardoor je een mooie overkapping krijgt die goed begroeid is. De meeste mensen vinden dit een leuke manier van het verwerken van planten bij je overkapping. Het neemt verder geen ruimte in, maar de trellis zorgt er wel voor dat de planten aanwezig zijn en daar is goed om rekening mee te houden.

De zon in je tuin

Verder is het verstandig om rekening te houden met de zon in je tuin. De zon kan op verschillende manieren in de tuin schijnen. Dit komt doordat de zon van verschillende kanten kan schijnen. Het is belangrijk dat de zon nooit volledig op de planten gericht staat de hele dag.

De meeste planten kunnen volledige zon de hele dag op hun gericht niet aan. De planten kunnen op die manier verbranden en ze zullen vrij eenvoudig dood kunnen gaan. Daarom is het belangrijk om dit niet te doen.

Welke planten zet je in de tuin?

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken welke planten er wel en welke planten er niet in je tuin zouden kunnen staan. Dit kan gaan om binnen of buiten planten. Het is belangrijk om goed te lezen waar de planten precies voor bedoeld zijn.

Per plant kan het heel erg verschillen waar de planten kunnen staan en waar niet. Het is niet de bedoeling dat de tuin er straks uitziet met allerlei dode planten omdat het allerlei binnenplanten waren. Deze kun je het beste gewoon binnen laten staan om te voorkomen dat ze dood zouden kunnen gaan buiten.

Laat een antwoord achter